Strategija upravljanja

Jedan od temelja strategije naše organizacije jest upravljanje ljudskim potencijalima, razumijevanje vrijednosti i različitih doprinosa svih nas koji činimo društvo BNP Paribas Cardif  Hrvatska i dajemo svoj prilog kao tim i kao pojedinci.

Naše vrijednosti odražavaju međunarodni i multikulturalni karakter BNP Paribas grupe. One izražavaju volju i predanost promicanju inicijativa i korištenju profesionalnog iskustva i osobnih sposobnosti svakog našeg zaposlenika na najbolji mogući način:

Predanost: pokazivanje snažnog timskog duha, predanost svojim partnerima i klijentima, te stalno razvijanje stručnih kompetencija

Ambicija: spontano nastojanje jačanja našeg truda i aktivno sudjelovanje u dostizanju zajedničkih ciljeva

Kreativnost: predlaganje promjena i sudjelovanje u njima, preuzimanje inicijativa i dijeljenje ideja i iskustava

Proaktivnost: sposobnost za reagiranje, prilagođavanje novim ili nepredviđenim situacijama i prihvaćanje takvih situacija

Misija područja ljudskih potencijala jest pratiti razvoj poslovanja kao i razvoj naših ljudi pronalaženjem vodećih rješenja i davanjem visokovrijednih prijedloga. Inovacije, stalno unapređivanje i primjena najboljih praksi pomažu nam osigurati da uprava našega društva bude orijentirana na razvoj poslovnih kompetencija kojima se ističemo i stvaranje izazovne i motivirajuće radne okoline. Različiti prijedlozi temelje se na vrijednostima i na duhu stalne potrage za poboljšanjima i doprinosima. Stoga raspolažemo programom olakšica i naknada koje pokrivaju integraciju različitih osobnih i profesionalnih dimenzija, kao i programom za razvoj klime u kojoj se potiče zajednički rad sa svim članovima društva BNP Paribas Cardif Hrvatska u aktivnostima koje naše radno mjesto čine boljim.