BNP Paribas Cardif


BNP Paribas Cardif je osiguravajuća kuća osnovana prije 40 godina specijalizirana za osiguranje osoba i  imovine.  Svojom dokazanom stručnošću u plasmanu i distribuciji osiguravateljnih proizvoda pridonosi uspjehu svojih partnera  u 36 zemalja širom svijeta, osobito u Europi, Aziji i Latinskoj Americi.

BNP Paribas Cardif svoje poslovanje temelji na inovativnom poslovnom modelu. Razvija štedne i osiguravateljne proizvode i usluge te ih distribuira putem mreže svojih partnera, uključujući banke, kreditna društva, osiguravateljne odjele proizvođača automobila, pružatelje telekomunikacijskih usluga, brokere, maloprodaje i sl.

BNP Paribas Cardif nastoji se profilirati kao mjerilo partnerstva u osiguranju na globalnoj razini, te blisko surađuje sa svojim partnerima, njegujući čvrstu vezu temeljenu na obostranom povjerenju. Te izravne veze jamstvo su dubinskog poznavanja metoda partnera kao i klijenata, što omogućuje BNP Paribas Cardifu da ponudi rješenja koja su diskretno integrirana u njihove prodajne procese i savršeno odgovaraju potrebama i očekivanjima klijenata.

 

Dva osnovna oblika poslovanja: štednja i osiguranje

 
BNP Paribas nudi oblike štednje koji klijentima omogućuju akumulaciju i uvećanje kapitala ili pripremu za mirovinu, uključujući zajamčeni kapital i proizvode vezane za više fondova ili fond - police. Osim osiguranja korisnika kredita, u čemu predvodi na globalnoj razini, BNP Paribas Cardif proširio je svoju paletu osiguranja i na zdravstveno osiguranje, osiguranje budžeta, prihoda, platnih kartica i imovine, proširena jamstva, oblike individualnog osiguranja, osiguranja imovine i nezgoda te pomoći, kao i druge oblike osiguranja.

 

Tri kanala distribucije

 

U kanalu maloprodajnog bankarstva proizvodi se distribuiraju putem mreže poslovnica BNP Paribas. Među njima su i BNP Paribas maloprodajno bankarstvo i privatno bankarstvo u Francuskoj, BNL u Italiji, BNP Paribas Fortis u Belgiji, Luksemburgu i Poljskoj, TEB u Turskoj i UkrSibbank u Ukrajini. U maloprodajnom bankarstvu BNP Paribas Cardif ostvaruje 80% sredstava od štednje.

 

Partneri


BNP Paribas Cardif želi postaviti globalni standard izvrsnosti u području partnerstva u osiguranju. Distribucija se odvija u suradnji s vrhunskim partnerima, uključujući banke, tvrtke za potrošačke kredite, financijske podružnice proizvođača automobila i maloprodajne lance. Mreža partnerstava intenzivno se širi i putem nje se ostvaruje 68% sredstava od osiguranja.

 

Elektronički kanali i brokeri


Ovaj kanal objedinjuje stručnost u području elektroničkih usluga tvrtke BNP Paribas Cardif - ključna komponenta u strategijama distribucije njezinih partnera - kao i poslovanje s brokerima osiguranja. Ovo je strateški segment u Belgiji, Nizozemskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

  • Između internih partnera grupe BNP Paribas i vanjskih partnera
  • Između Francuske i međunarodnih tržišta
  • Između štednje i osiguranja

 

Društveno odgovorno poslovanje


BNP Paribas Cardif posluje u skladu s politikom društveno - odgovornog poslovanja koja je usredotočena na pružanje odgovornih proizvoda i usluga, promicanje raznolikosti na radnome mjestu, interne inicijative za očuvanje okoliša te pružanje potpore obrazovanju u području ekonomije i financija.

 

 
BNP Paribas Cardif

 

 

 

 

Business Report